Pe scurt furnizam urmatoarele tipuri de solutii

  • Reţele voce/date cablate pe cupru şi fibră optică (LAN)
  • Reţele radio (WiFi)
  • Implementare VOIP
  • Securitatea datelor şi a reţelelor
  • Design pagini web
  • Routere Hardware si Software
  • Sisteme Firewall
  • Servere de servicii ( web , mail , dns , proxy ,etc )
  • Solutii VPN
  • Video / Audio Streaming
 
 

 

 Rutere Hardware , Software   

         Un ruter functioneaza ca o jonctiune intre doua sau mai multe retele pentru a transfera pachete intre ele. Ruterele sunt folosite in principal ca puncte de acces la internet (Internet Gateways). Exista mai multi producatori de echipamente dedicate cu functii de ruter din care amintim: Cisco si Linksys, . Avantajele ruterelor "hardware", in functie de producator si model, sunt: putere de procesare, scalabilitate, fiabilitate, usurinta de configurare, dimensiuni reduse.

         Pe de alta parte exista si solutii "software" pentru rutare. Aceste solutii se bazeaza pe o platforma PC pe care se pot instala diferite aplicatii specializate: Linux, Windows, Unix, Zebra. Avantajul unei solutii de rutare "software" este flexibilitatea ce permite integrarea solutiilor de rutare in unele din cele mai complicate topologii.

 

 Sisteme firewall  

 

         Un firewall este un dispozitiv hardware si/sau software care functioneaza intr-o retea pentru a controla/limita comunicatiile interzise prin politicile de securitate. Un firewall are scopul primar de a controla traficul intre zone ale retelei cu nivele de incredere diferite. Zonele obisnuite sunt internetul (o zona cu nivel scazut de incredere) si reteaua locala (o zona cu nivel ridicat de incredere).

         Echipa noastra propune ca solutie sisteme firewall hardware de la Cisco si sisteme firewall software bazate pe platforma Linux.

 

   Contorizare trafic IP

 

         Permite contorizarea cantitatii de trafic per IP efectuat de utilizatorii unei retele. In functie de necesitati si de topologia existenta, contorizarea se poate face cu distinctie intre traficul local din retea, traficul metropolitan si traficul extern.

         De asemenea, in functie de cantitatea de trafic facuta si de politica retelei se pot implementa diferite actiuni de limitare sau deconectare a adreselor IP la depasirea unei cantitati determinate de trafic efectuat.

 

  Servere servicii (E-mail, Web, DNS, VPN , Proxy etc.)  

 

         Putini oameni ar putea concepe lumea actuala fara serviciul de posta electronica. Beneficiind de multe avantaje fata de serviciul clasic de corespondenta prin posta, serviciul de posta electronica s-a impus pe piata serviciilor online. Serviciul de email va pune la dispozitie un mod facil si complet de corespondenta.

         Daca aveti o afacere pe care vreti sa o dezvoltati online sau daca doar doriti sa partajati informatii cu ceilalti, atunci serviciulde gazduire web va este util. Serviciul de gazduire web va pune la dispozitie spatiul necesar pentru a fi prezenti online. In spatiul disponibil puteti avea stiri, documente, formulare de contact, fisiere diverse care sa va asigure prezenta online dorita.

          Samba reprezinta un grup de aplicatii Linux care foloseste protocolul SMB (Server Message Block). Sistemele de operare Microsoft Windows si OS/2 folosesc protocolul SMB pentru aplicatii client-server de partajare fisiere si imprimare in retea. Samba permite sistemelor Linux sa comunice, folosind acelasi protocol, SMB, cu sistemele Windows, sistemele Linux putand fi accesate ca oricare sistem Windows de catre urilizatorii retelei.

 

 Server PPPoE

  

         PPPoE poate fi vazut ca o modalitate de a acorda acces la serviciile retelei doar utilizatorilor autentificati prin nume de utilizator si parola. PPPoE permite (prin serverul RADIUS) ca traficul generat de un anumit utilizator sa fie contorizat.

         Un mare avantaj al implementarii PPPoE este imposibilitatea de a se mai folosi in mod ilegal adrese IP (adrese IP alocate altor utilizatori ai retelei) intr-o retea fara management.

         Pentru utilizator senzatia este similara cu o conexiune DialUp, cu exceptia faptului ca vitezele de transfer sunt cele obtinute pe o conexiune comuna Ethernet.

 

 Server VPN  

 

         Virtual Private Network sau VPN a atras atentia organizatiilor dornice sa isi extinda reteaua actuala sau sa permita accesul la resursele companiei pentru utilizatorii aflati in deplasare, toate aceste urmarindu-se a fi realizate cu costuri minime.

         Avantajul determinant al comunicatie VPN este posibilitatea de a utiliza reteaua internet pentru a avea acces la resurse private.

 

 Server streaming video / audio

          Serviciul de streaming video/audio permite vizualizarea/ascultarea online a fisierelor video/audio sau a unui post tv/radio prin intermediul unui server de streaming video/audio. Transmisia video/audio poate fi facuta la diferite viteze de transfer, acestea  influentand in mod direct calitatea tranmisiunii in retaua de date.